Evenementen en toernooien

Deelnemen aan tornooien is tof en is er zowel voor de jongsten als de oudsten! Jaarlijks worden er heel wat georganiseerd, elk met een verschillend niveau, zodat je telkens de kans krijgt om tegen anderen van jouw niveau en leeftijd te spelen. In het begin van het jaar selecteren wij er een aantal, waarop er steeds trainer(s) aanwezig zullen zijn om je te coachen en te begeleiden. Die vind je terug op de kalender. En zij die er niet genoeg van krijgen, kunnen ook nog deelnemen aan tientallen andere toernooien.
Wij focussen ons vooral op VVBBC-toernooien. Dat zijn een reeks ontmoetingen die de Vereniging voor Vlaams-Brabantse Badminton clubs (VVBBC) organiseert in recreatief verband voor de jeugd. Ze zijn vooral gericht op beginnende jeugdspelers. Ze duren en halve dag en er wordt vooral gespeeld voor het plezier. Ben je al wat verder gevorderd? Geen nood! Dan kan je deelnemen aan de officiële jeugdtornooien (voor jeugdspelers uit het hele land), waar sterke(re) spelers aan deelnemen. Deze toernooien duren meestal een hele dag. Ten slotte spelen we ook mee met het Provinciale Kampioenschap voor de jeugd. Hier strijden we voor de Vlaams-Brabantse titel in elke leeftijdscategorie.

Leuk om weten: iedereen die deelneemt aan de toernooien, krijgt een gratis T-shirt van Dijlevallei. Je hebt ze misschien al gezien, want zowel op training als op toernooi zien we overal van dat fel blauw rondlopen...