Visie

De Leuvense badmintonclub De Dijlevallei profileert zich als een brede sportclub met een duidelijk accent op competitie. Breed, omdat iedereen welkom is, van jeugdspelers tot veteranen, van rasechte Leuvenaars tot studenten vanuit het hele land, van occasionele spelers tot doorwinterde fanatici. Met een accent op competitie, omdat de kern van onze club bestaat uit competitiespelers die vele weekends per jaar in de provinciale, regionale en zelfs nationale reeksen actief zijn. Weinig clubs in België beschikken over meer competitieploegen dan BC De Dijlevallei. Dat zelfs onze recreanten aan competitie doen, draagt alleen maar bij tot dat imago. Het is dan ook de visie van de club om als competitieclub in de toekomst te kunnen groeien.

De nabijheid van de Leuvense universiteit - waar ook de historische wortels van onze vereniging liggen - zorgt voor een voortdurend potentieel aan nieuwe spelers die samen met de inwoners van Leuven en omstreken de uitbouw van de club mogelijk maken. Onze filosofie bestaat erin onze eigen jeugdspelers te laten doorgroeien en nieuw aangesloten spelers de kansen te geven die ze verdienen. De jeugdwerking, met verschillende niveaugroepen en gediplomeerde trainers, speelt daarbij een cruciale rol. Daarnaast proberen we met onze competitieploegen aanwezig te zijn op elk niveau om jonge spelers en spelers die snel progressie maken optimaal te laten doorstromen. Met een eigen nationaal toernooi proberen we de uitstraling van de club te verzekeren en de drempel te verlagen voor diegenen die de stap naar competitie willen wagen. We geloven ook dat een sportclub staat en valt met ploegsfeer en teamgeest.

Sociale activiteiten maken daarom een belangrijk deel uit van onze doelstellingen. Zo is er de spaghettidag, kaas- en wijnavond, de kerstdrink, en het jaarlijkse interne clubtoernooi dat traditioneel wordt afgesloten met een barbecue. We hopen zo een club te creëren waarin iedereen zich thuis voelt en zijn/haar sportieve ambities kan waarmaken.